Egészséges immunrendszer, szervezetünk védelmi rendszere

“Az immunrendszer speciális sejtekből, fehérjékből, szövetekből és szervekből épül fel. Megvéd a baktériumokkal és mikroorganizmusokkal szemben a nap minden percében.” Rocio Medina Ph.D. ; Az immunrendszer a test védelme a betegségekkel szemben. Felismeri a testet felépítő sejteket és leromboljan a baktériumokat, amit azok bekerülnek. Ez a test ‘természetes immunitása’ és ezért nagyon fontos annak fenntartása.

Mi a helyzet a táplálkozással?

Az immunrendszer, mint a test bármely más része, a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra van utalva ahhoz, hogy rendesen tudjon működni. ; Azzal, hogy különböző ételek széles skáláját fogyasztod, biztosíthatod szervezeted számára azon vitaminokat*, ásványi anyagokat és tápanyagokat, melyek az immunrendszer támogatásához szükségesek. Zöldségek és gyümölcsök, teljes kiörlésű gabonafélék fogyasztása, és a telítetlenzsírsavak kerülése mind nagyon folntos tényező. ; Nagyon fontos, hogy megpróbálj változatosan és kiegyensúlyozottan étkezni, de ha táplálkozásod nem elégíti szervezeted igényeit (nem fogyasztasz bizonyos ételcsoportokat nem szereted a zöldségeket, túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy helyesen étkezz), akkor az étrend-kiegészítők nyújthatnak megoldást. Könnyen és kényelmesen bevehetők és egyszerűen beilleszthetők a napi rutinba. ; *A-, C-, B6-, B12- és E-vitaminok járulnak hozzá az immunrendszer normális működéséhez

Életmódtréner tanácsok az egészséges immunrendszerhez

Az elfoglalt stresszes életmód árthat immunrendszerünknek. Erősítse meg teste természetes védelmi redszerét változatos, kiegyensúlyozott ételek, és immunerősítő B-vitaminok, valamint válogatott gyógynövények fogyasztásával. ; – Mozogjon rendszeresen: A szívritmus felgyorsítása legalább 20 percre heti három alkalommal segíti az immunrendszer működését. ; – Aludj megfelelően: A fáradtság megnöveli a betegségek iránti fogékonyságot. – Ne dohányozz, és ha alkoholt fogyasztasz, azt mértékkel tedd. ; – Tarts fenn egy egészséges testsúlyt ; – Kerüld el a fertőzéseket, például úgy, hogy gyakran mosol kezet.

Share This