Kezdjünk hozzá az izomtömeg építéshez

Alkalmazd az erősítő és a cardio gyakorlatok kombinációját a megfelelő, egészséges diétával, valamint a megfelelő mennyiségű és megfelelő időben fogyasztott fehérjebevitellel az izmok ellátása érdekében. Ha csak edzel, de nem figyelsz oda az izmok építőköveinek helyes bevitelére, akkor az edzésednek nem lesz eredménye. Függetlenül attól, hogy súlyemelésben versenyzel, vagy csak egyszerűen edzel, hogy fejleszd fizikai megjelenésed, fontos, hogy tudd, mit kell enned, hogy fenntartsd az egészségedet, és maximalizáld az izomépítést és az izomerőt. Az erősítő gyakorlatok, izomépítő gyakorlatok során szervezetünknek megfelelő energiát kell biztosítanunk, megfelelő minőségű fehérjével minden étkezés során, és kifejezetten edzés után.

Életmódtréner tanácsok izomtömeg építő étrendhez

Amikor edzel, 3 nagyon fontos elemet kell, hogy az eszedbe véss:

1. Folyadék: igyál min. 2 liter folyadékot naponta, illetve ennél is többet, ha edzel. A meleg edzőtermek elősegítik, hogy többet izzadj, tehát legyél biztos abban, hogy van nálad egy kulacs folyadék, mely segít a hidratálásban edzés közben.

2. Szénhidrátok: A szénhidrátok alapvető energiaforrások izmaink számára. A túl alacsony szénhidrátbevitel, kimerítheti az energiaraktáraidat, és ezáltal nem leszel képes olyan keményen edzeni, mint szeretnél. Tehát légy megbizonyosodva arról, hogy edzés előtt 1-2 órával szénhidrát alapú étkezést fogyassz.

3. Fehérje: Röviddel az edzés után, amikor a szervezeted a legjobban képes az izomépítésre, fogyassz fehérjét. Nem kell túlzásba vinned a fehérjebevitelt, 20-25 g az ajánlott.

Életmódtréner tanácsok izomtömeg építő edzéshez

Figyelj arra, hogy amikor erősítő edzést végzel, előnyösebb, ha kevesebb ismétlést csinálsz mérsékelten nehéz súlyokkal, mint ha nagyon sok ismétlést csinálsz túl könnyű súlyokkal. De emlékezz arra, hogy lassan kezdj hozzá, és fokozatosan haladj előre! Arra is fektess hangsúlyt, hogy felső és alsó tested is egyensúlyban legyen. Az olyan testmozgások, mint a jóga és a pilates segítenek az állóképesség javításában. ; Ne felejtkezz el arról sem, hogy végezz aerob gyakorlatokat is, mérsékelt-intenzív aerob fizikai aktivitás formájában, hetente legalább 150 percet, minimum 10 perces időtartammal. Ez segíteni fog neked a zsírégetésben, valamint a testtömeg megőrzésében miközben izmot építesz. ; Példák izomépítő edzésekre: – súlyzózás, – rezisztencia szalaggal történő edzés, – olyan gyakorlatok végzése, melyek során a saját testtömegeddel dolgozol, pl.: felülések, fekvőtámasz, – intenzív kertészkedés, mint pl.: ásás, – jóga/törzsizom-gyakorlatok

“26 éves vagyok. Életmódtréner, személyi edző. Kiemelt sportágaim: Kempo, GiryaFit. 10 kg izmot építettem magamra, testzsírom 6,7%, melyet minőségi táplálkozással, sporttáplálkozással értem el. Mindemellett a mozgásprogramomra is különös tekintettel voltam. Az Életmódtrénernél ezeket a programokat javasoljuk és állítjuk be személyre szabottan.”

Demeter Attila

Bejelentkezés tanácsadásra

Feliratkozás hírlevélre

Bejelentkezés állapotfelmérésre

Share This