A narancsbőr háttere

A narancsbőr vagy más néven cellulit (latinul: adiposis edematosa) a bőr alatti kötőszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek. Nem tévesztendő össze a hasonló nevű cellulitisszel, mely egy bakteriális fertőzés következtében létrejövő bőrgyulladás. A serdülőkoron átesett nők több mint 90%-át érinti, ritkán férfiakban is előfordul.

A narancsbőr tünetei

Lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek.Leggyakrabban a combokon, a fenéken, ritkábban a has bőrén jelentkezik.

Életmódtréner tanácsok

A narancsbőr kezelése, eltűntetése összetett feladat. Ahhoz, hogy a legjobb eredményt elérjük, oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra, a helyes testtömeg elérésére, a sportolásra, testmozgásra, vagyis az egészséges életmód megteremtésére. Helyileg alkalmazható krémek, kenőcsök is segíthetnek az állapot megoldásában, de csak abban az esetben, ha ez az életmódbeli változásokkal együttjár.

Share This