A túlsúly háttere

Háttere az esetek 70%-ban a helytelen táplálkozásra, különböző környezeti és pszichés tényezőkre vezethető vissza, mindössze 30%-ban genetikai eredetű. A genetikai eredetű testtömeg-növekedés is befolyásolható, vagyis nem feltétlenül vezet kóros elhízáshoz. A különböző tápanyagok nem megfelelő mennyiségben és minőségben történő fogyasztása vezet ehhez az állapothoz: túl sok szénhidrát és zsír megjelenése az étrendben, de kevés fehérje, rostanyag, egészséges szénhidrát és zsír.

A túlsúly tünetei

Kóros zsírlerakódás a szervezetben. A lerakódás helyétől függően megkülönböztetünk alma és körte típusú elhízást. Nemcsak egészségügyi, hanem esztétikai probléma is. Számos betegség, mint pl.: magas vérnyomás, érelmeszesedé, cukorbetegség, daganatos betegségek, köszvény stb. kiváltó tényezője.

Életmódtréner tanácsok túlsúlyosaknak

A túlsúly megelőzhető, kezelhető. A nem genetikai eredetű elhízás a helyes táplálkozás és életmód által nagyszerűen befolyásolható. Sok esetben szükségünk van külső támogatásra, segítségre, arra, hogy valaki rávezessen minket a helyes útra. A fokozatosan, szakértő által beállított, személyre szóló étrend minden esetben eredményes.

51 éves vagyok. 120 kg felett volt a testtömegem, mikor elkezdtük az Életmódtréner által javasolt táplálkozási programot. 11 hónap alatt sikerült 21 kg zsírtömegtől megszabadulnom.

Eközben a zsigeri területen lévő zsír is jelentősen csökkent, mely kedvező hatással volt a szívműködésemre és az érrendszerem állapotára. Izomtömegemet sikerült megtartanom. Sokkal fiatalosabbnak érzem magam.

Eredmény-Sárosi-János

 

Sárosi János

Bejelentkezés tanácsadásra, állapotfelmérésre

 

 

Share This